2016. jún 07.

G-Dragon

írta: Sia
G-Dragon

A koreai kaméleon

Napi főpasink G-Dragon, születési nevén Kwon Ji-young (Kvon Dzsijong), aki 1988-ban született, a Sárkány évében a keleti asztrológia szerint, és ennek megfelelően az utóneve utolsó szótagja (jong) is "sárkány" jelentésű, ami a keleti kultúrákban szerencsét, erőt, vehemenciát jelképez. Egy igazán megosztó személyiség ő, talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, Kelet-Ázsia valaha volt egyik legnagyobb szupersztárja. Külsejét szinte havonta váltja, képes pillanatok alatt kemény rapperből imádnivalóan cuki szomszéd sráccá vagy éppen androgün szupermodellé válni. Nem véletlenül keresi a kegyeit a Chanel, vagy épp Karl Lagerfeld: G-Dragon akármiben elképesztően jól mutat. Egy krumplis zsákot is magára húzhatna, azt is el tudná adni legújabb divattrendnek, olyan tartással, eleganciával és magabiztossággal viseli a legelképesztőbb kreálmányokat is. Olvasóinkat is biztosan meg fogja osztani a külseje, de egy valamit nem lehet letagadni: emellett a srác mellett nem lehet csak úgy elmenni. Mágnesként vonzza a tekintetet. És persze lehet mondani, hogy smink meg fotosop, de az a helyzet, hogy G-Dragon élőben is pont olyan lenyűgöző, mint a képeken!

gdmoonshot.jpg

g-dragon.png

 

gdmade3.jpg

G-Dragon rendkívül sikeres popsztár-rapper, akinek szerzeményei Ázsia-szerte vezetik a slágerlistákat. Együttese a Bigbang Amerikában is hírnevet szerzett már, Európában pedig 2012-ben MTV Music Awards díjat nyertek. A Facebookon több mint 10 millió követője van az együttesnek. GD (mert ez a beceneve) Instagramját több mint kilencmillióan követik világszerte. 

G-DRAGON (@xxxibgdrgn) által közzétett fénykép,

  

gdragon-concert.jpg

Nem véletlenül szerepel rengeteg divatbemutatón és forog divatkörökben, a legnagyobb márkák és divatházak vadásznak rá. Rajongói között világsztárokat tudhat, és számos koreai híresség is példaképként tekint rá. Jó hosszú listánk van a híres rajongóiról, olyan nevekkel, mint Rihanna (igen!), Pharrell Williams vagy a mi Palvin Barbink. Igen, ez Palvin Barbi GD-vel:

big-bang-taeyang-g-dragon_1390374938_af_org.jpg

gdragon-tokyo.jpg

Androgün külsejét kihasználva akár szupermodell is lehetne, imádja az arcát a kamera. Igen, ő a szőke!

gdragon-vogue.jpg

gdragon1.png

gdragonvogue.jpg

gdyg.jpg

Fashionistának nevezik, azaz olyan divatrajongónak, aki a magánéletében is úgy öltözködik, ahogy a színpadon tenné. 

gd-airport1.jpg

gd-chow.jpg

gd4.jpg

gd_bsx_18.jpg

gdcigi.jpg

gdgdworld.jpg

G-Dragon komoly zenei producer egyébként, aki keményen fogja a Bigbanget és munkamániás is, ráadásul. Rengeteget dolgozik, és persze utána rengeteget partizik, szép hölgyek társaságában, ahogy azt egy sztárnak dukál. Időnként kemény és pimasz imidzse mögötte felsejlik az az aranyos srác, aki zavarba jön, ha főznie kell és aki imádja az állatokat, több kutyája és macskája is van. Nézzétek meg ezt a rajongói montázst, ez a fiú egy igazi kaméleon!

 

gdgif.gif

gdgif1.gif

gdgif2.gif

gdgif3.gif

Karrierjét hatévesen kezdte gyerektáncosként, majd 18 évesen debütált a Bigbang együttessel rapperként. De énekelni is tud. Mert miért ne tudna egy rapper énekelni, nem? :) Az együttese azzal a dallal futott be 2007-ben, amit ő írt, a címe Lies. Nézzétek meg élőben. (Ő a vörös hajú, de úgyis meg fogjátok ismerni)

Szólóiban kicsit (nagyon) más irányvonalat követ, mint együttesével, szabadabb teret enged a zenei fantáziájának. A koreai popzene egyik legjobban kereső sztárja ő, évente csupán a dalai szerzői jogdíjaiból mintegy 300 millió forintnak megfelelő koreai vont keres és már 19 évesen hazája egyik legígéretesebb zenei producerének tartották.

Források: Olivier Saillant, BSX, Chow Tai Fook, Vogue, Tumblr, Instagram

Kövessetek minket a Facebookon is! 

Szólj hozzá

énekes G-Dragon